7 Kasım 2012 Çarşamba

Safety Not Guaranteed

Safety Not Guaranteed Poster

Darius, nefret ettiği işinde her gün itinayla aşağılanan sıradan bir stajyerdir. Patronu uçkuruna düşkün Jeff ve sessiz, video oyunu tutkunu Arnau dışında bir sosyal çevresi yoktur. Çalıştığı dergi saçma bir reklamı haber yapmayı düşünmektedir. Reklam zamanda yolculuk yapmak için partner arayan biri tarafından verilmiştir, ekip hikayenin ardında gerçeklik payı olduğunu düşünmez. Onlar için dergide yazılacak başka bir tuhaf vakadır. Ancak işler bu noktadan sonra çok karışır...




Bir adamın deliliği tüm gruba buluşacaktır. Tüm grup kendi eksikleriyle yüzleşecek ve aşmaya çabalayacaktır. Darius, Sadece hikayeyi öğrenmek için yanaştığı Kenneth'a aşık olacak, Jeff lise aşkını ve masumiyeti tekrar bulacak, Arnau ise kendine güvensizliğini yenecektir.



Gerçek olma ihtimali var mıdır? Bu tuhaf market çalışanı gerçekten zamanda geri gidebilir mi? Ne kadar tuhaflığa izin veririz? Orada sizin kadar tuhaf biri daha var mı? Varsa eğer onları bulabilir misiniz?




Çok ince eleştiriler var onca komedi altında. Basit bir romantik-komedi değil bu." 2012 Sundance Film festivalinde", "En iyi senaryo ödülü"nün sahibi olduğunu belirteyim. Karakter profilleri film süresince gelişiyor ve katman kazanıyor; tüm keyifli kurguyu tebessümle izliyor, bu çılgın adamın hayallerini gerçekleştirmesini dilerken buluyorsunuz kendinizi. Toplumsal eleştirileri sürekli değişen roller aracığıyla aktaran kurgu gerçekten başarılı. Yargılanan bir anda yargılayana dönüşüyor... Tuhaflıkla ilgili görüşleri samimi; önkalıplar halindeki görüşleri  felsefe veya  psikoloji jargonuna bulamadan sunan film, sizi rahatça dünyasına çekiyor. Oyuncuların genelinin mimik ve jestleri başarılı, oyunculukların tüm senaryonun dayandığı tuhaflıkları güzel yansıttıklarını düşünüyorum.



Vakit ayırırsanız hayal kırıklığına uğramayacaksınız. Bu eğlenceli ve eleştirel filmi önerir, keyifli seyirler dilerim.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder