23 Kasım 2012 Cuma

Source Code



Colter, bir trende uyanır. En son hatırladığı şey Afganistan'da helikopter pilotu olarak göreve çıktığıdır ancak Chicago'ya giden bir trenin içindedir. Trendeki bomba patlayacak ve Colter'ın yerine geçtiği Sean Fentress ve diğer tüm yolcuları öldürecektir. Ancak Colter bombayı koyan şahsı bulana kadar trene dönmeye devam edecektir. her seferinde faili tanımlaması için 8 dakika süresi vardır. Acaba Colter felaketi önleyebilecek midir?

 

Colter, arada gerçek dünyaya çağrılır... Uslu bir asker gibi direktiflerini alır ve görevini yerine getirmeye çalışır. Onun dış dünyayla bağlantısı Goodwin'dir. Kafa karışıklığı ve bocalamalardan sonra kendi kaderini de merak eden Colter'ı tatsız süprizler beklemektedir. Sean'ın rolüne alıştıktan sonra trendeki yolcularla da bağ kuran Colter, felaketi önlemeye çalışırken çevresindeki insanları da tanımaya çalışır. Programın sorumlusu ve icadın babası olan Ruthledge onu son noktasına dek zorlayacak, tıbbi iktidar olarak rolünü kişisel hırslarının arkasına saklanıp yerine getirecektir. Boş yere mi uğraşmaktadır? trendeki herkes çoktan ölmüş geri döndürülemez bir alt rutin bir program matriksi midir? Yoksa daha fazlası mümkün müdür?

 

Film efektleri ve yüksek temposuyla keyifle izleniyor. 2012 en iyi senaryo ödülünü almış olan film döngülerini ve geçişlerini ustaca kullanıyor. Süprizlerle ve kurgu oyunlarıyla sürüklüyor. Ancak bir yerde korkunç bir mantık hatası var, onu göz ardı ediyorum çünkü film gerçekten başarılı. Tıbbi iktidarı yerdiği bölümler, sevimli flört senkronlarıyla bir çok duyguya hitap ediyor. Başarılı bir bilimkurgu.

 

Colter rolünde,Jake Gyllenhaal son derece güçlü bir oyunculuk sergilemiş, Christina  rolünde Michelle Monaghan sempatik jestleri ve sevimli haliyle kurtarılacak kızı iyi sunmuş. Ruthledge rolünde Jeffrey Wright, tıbbı iktidarın soğuk ve analitik vurdumduymazlığını simgeleştirmiş güzel aktarmış. Goodwin olarak Vera Farmiga, emir kulu olmanın zorluğunu ve askerler arasındaki sözsüz saygıyı sunmakta başarılı. Oyunculuk gerçekten üst kalitede. Keyifle izlenim sunuyor ve akıcı yapısıyla hiç sıkmıyor. Keyifli seyirler dilerim. Başka İncelemelerde görüşmek üzere.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder